ატამი, რომლის სეზონიც საქართველოში ამჟამადაა, არაერთი სასარგებლო თვისებით გამოირჩევა.
ატმის ნაყოფი შეიცავს დიდი რაოდენობით მცენარეულ ბოჭკოს, პექტინებს და ბეტა-კაროტინს, რაც ადამიანის ყველა ორგანოსა და სისტემის მუშაობაზე სასიკეთო გავლენას ახდენს.
ექიმების განცხადებით, ატმის რეგულარული მოხმარება აძლიერებს იმუნურ სისტემას, იცავს არაერთი ინფექციური დაავადებისგან და ხელს უწყობს კანის ქსოვილების სწრაფ აღდგენას.
ატმის სასარგებლო თვისებებიდან გამოარჩევენ:
სპეციალისტების რჩევით, მიზანშეწონილია, რომ მივირთვათ ატმის გაფცქვნილი ნაყოფი.